Nieuwsbericht

Voorstellen…. Miranda
Eeuwig jong ;-), moeder van Fabienne (12), Sven (8) en Linah (1,5), Vrouw van John en de “grote” baas in mijn eigen Dietisten praktijk.

In oktober 2009 schreef ik me in in bij de Kamer van Koophandel, geboren in een ondernemersgezin was dit mijn grote droom, eigen baas zijn! Na Jaren met veel plezier werken bij een thuiszorg organisatie, deed zich de kans voor om voor mezelf te beginnen terwijl ik mijn werk daar kon afbouwen, win win situatie (immers moest de hypotheek ook gewoon betaald). 2010 was een jaar van opbouwen voor mezelf en afbouwen bij de Thuiszorg om in 2011 het helemaal op eigen benen te gaan doen, fantastisch! 

In de jaren erna groeide mijn praktijk, met name toen na mijn zwangerschapsverlof in 2012 mijn collega wilde blijven om voor haarzelf een fulltime baan te generen en voor mij de ruimte om te moederen, maar toch de praktijk te laten groeien. Al snel kregen we het iets te druk en namen we een extra collega aan. In de jaren zijn er een paar wisselingen geweest maar niet veel en daar ben ik blij om, stabiliteit voor de klanten en voor mezelf. Anno 2021 bestaat mijn team uit Marieke, die net uit school opklom tot mega zelfstandige allrounder met een duidelijke mening en goede visie, Manon, toen ook net van school maar met een rugzak vol zorg bagage en een gedreven karakter en Sabine mijn afstudeermaatje, dus inmiddels een “oude rot” en al eerder mijn collega. Ik zeg top team! 

Wie mij persoonlijk kent, al wat langer op het spreekuur komt of mij volgt via bijv. instagram weet dat ik altijd druk ben, is het niet met werken dan wel met moederen, huishouden, lief zijn voor John, kamperen met ons busje, shoppen of mijn dagelijks stappendoel zo vaak  mogelijk halen en nog veel meer.

In mijn inmiddels 18 jaren als dietist heb ik steeds bijgeleerd en mijn eigen visie op voeding gecreeerd en ik leer nog elke dag bij. Immers is iedereen een voedingsexpert en eten we allemaal elke dag, maar om dat dan net even wat beter te doen, passend bij jouw gezondheid op dat moment daar haal ik het meeste plezier uit. 

In de wereld van Voeding en Dietetiek draait het vaak om specialisatie… maar wat is de definitie daarvan…. daar kom ik later nog weleens op terug. Als je mij vraagt wat vind jij het leukste aan je vak dan is het de persoonlijke aandacht voor onze klanten maar ook voor mijn collega’s het steeds weer kunnen bijleren, je mening vormen over een nieuw protocol of een nieuwe visie. 

En waar ik nog het meest over wil leren: Vrouwen en hun hormonen want niets ingewikkelders dan een vrouw en de impact die hormonen op haar heeft, op stemming, op haar darmen, op haar cyclus en vruchtbaarheid maar ook bij het ouder worden.

Via deze blog wil ik regelmatig items met jullie delen en wil je een kijkje in mijn drukke leven volg dan @dietismiranda op instagram. 

e,